Болести по ноктите
Сухата кожа - Как да се справим?


Някои хора се сблъскват с този проблем и имат сухи и жилави краища на пръстите на ръцете и краката. Как да се справят с него, защото той не е никак приятен?
Ако имате този проблем, можем да приемем, че в тялото ви липсва витамин А. Най-често това се случва при хора, които са решили да отслабнат и силно ограничават приема на мазнини. Ако в храната липсват животински продукти (витамин А се намира само в тях) и растителни храни, богати на бета-каротин (провитамин А), проблемите с кожата не може да не възникнат.
Е, ако се храните добре и с богата и разнообразна храна, най-добре е да отидете на лекар, тъй като това може да бъде признак и хроничен ентерит, хепатит и метаболитни нарушения. Ако лекарят изключи възможността за сериозно увреждане на вътрешните органи и кожата, то тогава спокойно може да вземете комплекс от витамини А и Е, както и да включи в диетата си много млечни продукти, черен дроб, месо, масло, моркови, магданоз, копър, лук , маруля, домати, праскови, кайсии.

 
Онихолизис

Онихолизис се нарича отслояването на ноктите. Съгласно медицински термин "онихолиза" означава отделяне на нокътната плочка от меката тъкан на пръста. В резултат на това се формира кухина, поради което нокътната плочка променя естествения си цвят. В някои случаи, тя е синкаво-бяла, понякога кафява или жълта. Но какъвто и цвят да има - тя е непривлекателна гледка.

продължава>
 
Гъбички по ноктите

Гъбички по ноктите - причини, лечение


Гъбичките по ноктите сa тревога на милиони хора по целия свят, само в България, един от шест души, според статистиката, е заразен с тази инфекция -  онихомикоза. Нещото, от което може да получат гъбичките при нормални условия домакинството са банята и съблекалнята на обществен плаж или басейн - и тази паразитна инфекция започва да се разпространява около ноктите, а след това се преместват в други нокти, а след това - и в други части на тялото.
Най-очевидният симптом може да се разглежда, като промяна на цвета на ноктите, като ги удебелява, унищожава и разпада. Цветът на ноктите може да бъде с всички цветове на дъгата, не е задължително да е жълт или кафяв. В същото време удебеляването на ноктите се дължи на факта, че нокътното легло започва да се отделя от нокътя и превръща в роговия слой в непрозрачен. След като инфекцията с гъбички обхване ноктите напълно, тя бързо ще се разрастне.

продължава>
 Абонамент

feed-image Абонирай се

Реклама

Онлайн магазин Арт Нокти


Protected by Copyscape Online Plagiarism Tool