Лакове

Запитвали ли сте се от къде води началото си изкуството да се лакираме? На тази тема сме чували редица теории, затова прилагаме по-долу всичко чуто. Не можем, а и няма как да гарантираме за достоверността на всички чути теории, но те звучат така:

www.artnokti.comЛакирали са се още в древен Египет, където са използвали къна в ярки цветове. Това се случва преди около 6000 годни. Египтяните са втривали къна с ярки цветове в ноктите си и колкото по-ярък е бил цвета, толкова по-високо положение е заемал налакирания.

В Китай използвали лак преди 5000 години като дължината на ноктите била модерна и от голямо значение. Дългите нокти на жените от аристокрацията били ясен знак за това, че те не се занимават с ръчен труд. Не само жените, но и мъжете в Китай носели дълги нокти като символ на мъжественост и защита от злото.

Във Вавилон благородниците са покривали със златни пластири ноктите си преди около 4000 годни.

Друга версия, която се среща за появата на традицията жените да се лакират гласи, че лак за нокти са използвали леките жени в миналото, за да скриват оцветяванията по ноктите си от различни болести, с които са се заразявали. Те използвали предимно червеният цвят лак, който най-плътно покривал ноктите и с помощта, на който най-добре се прикривали.

Римляните използвали лак за нокти направен от животинска мазнина и кръв, днес консистенцията на лака е далеч по-различна, но при избора на лак сред изобилието трябва да подбирате марките по качеството на съставките им.

www.artnokti.comВ тази статия ще изложа някои познати Ви, но предполагам и не дотолкова познати марки. Няма да успея да обхвана всички марки, но поне основните най-широко разпространени и тези, които не са толкова много разпространени, но имат претенцията за високо качество, така че да можете да подберете най-подходящата за Вас марка. Предполагам, че избора Ви ще зависи от качеството на лака, цветовата гама, продуктите за ръце и нокти, които марката предлага, но и от цената. Напълно възможно е да сте направили своя избор доста по-рано, но ще се радваме да бъдем полезни, ако все пак не сте наясно с всички марки и това, което те предлагат.

Едни от най-широко разпространените видове лакове започва от цена: 0.80ст. Няколко известни американски марки лакове можете да намерите в добрите салони за красота, тъй като се наложиха през годините в страната. Цените им са значително по-високи - около 20лв, качеството съответно също е на по-високо ниво. Предлагат тематични колекции от красиви цветове лакове.

„Красота до върха на пръстите” пък е мотото на известна Швейцарска марка, която предлага висококачествени заздравители, лечебни масла за нокти, избелващи продукти, подхранващи кремове за ръце и други продукти и аксесоари за маникюр. Техните продукти са подходящи за професионална употреба и са от висок клас. Можете да ги намерите в по-добрите и големи козметики и аптеки.

Срокът на годност на лаковете е обозначен на всяка опаковка. Добре е да го проверявате преди да си купите лак. Повечето лакове се сгъстяват бързо и изсъхват. В случая вличние оказва и времето, когато е топло лаковете се сгъстяват най-много. Спокойно можете да използвате разредител, за да не се налага често да изхвърляте и подменяте лаковете си. Скъпите лакове са по-дълготрайни и бихте могли да ги ползвате значително по-дълго време, ако използвате разредител, за да добивате желаната плътност. Можете да направите и друго, да си купите по-евтин лак, но по-скъпа основа и топ-лак, така ноктите Ви ще бъдат защитени, лака от бързо излющване също.

 


Реклама

Онлайн магазин Арт Нокти


Protected by Copyscape Online Plagiarism Tool