Полезни съвети
Кожа и маникюр:

1. Хранете се правилно и здравословно. Не се лишавайте от храна, защото така се лишавате и от полезните витамини и минерали. Избирайте здравословни, натурални продукти. Често хапвайте плодове и зеленчуци и ги сменяйте за разнообразие и доставяне на всички полезни вещества на организма. С прием на витамини не само вие, но и ноктите ви ще бъдат красиви и здрави.art nokti

2. Пийте поне по 6 чаши вода дневно, за да запазите кожата си овлажнена. Не забравяйте, че водата е силен наш съюзник срещу целулита.

3. Спете повече. Всеки организъм се нуждае от различен брой часове сън. Обикновено това е от 6-8 часа, но вие се съобразявайте със собствените си потребности, за да сте здрави и красиви!

4. Използвайте слънце защитен крем през лятото и повече и дебели дрехи през зимата, за да предпазите кожата си от вредните влияния на времето. Слънцето е прекрасно и необходимо, но имайте едно на ум - днешният красив тен, ще се превърне утре в застаряла пигментирала кожа. Радвайте кожата си с подхранващи кремове, масла против изгаряне и други предпазващи средства. Затова я пазете и се грижете много за нея и тя ще ви се отблагодари с красота за по-дълго време!

5. Избягвайте резки смени на температурата (например в колата на силно охлаждащ климатик и след това навън на жегата).

6. Избягвайте силните почистващи и дезинфекциращи препарати. Пазете се от тях с помощта на ръкавици.

art nokti7. Преди да заспите вечер намажете ръцете и краката си с крем като масажирате за кратко. Може да използвате и масло за нокти като го втриете в кутикулите, за да подхраните кожата и да стимулирате растежа на ноктите си. Ако желаете сложете памучни ръкавици (усещането с тях е много приятно, има загряващо действие и се отразява много благоприятно на кожата, тъй като продуктите се усвояват по-добре от кожата така). По този начин правите на кожата си една терапия от типа на "парафиновата терапия за ръце и крака".

8. Правете гимнастика и упражнения за ръце и крака. Те ще раздвижат кръвта и ще ви дарят с тонус. Ако работата ви е свързана с еднотипни повтарящи се действия, отделяйте само по няколко минути на ден. Разтегнете се, раздвижете китките и глезените си, свийте и отпуснете няколко пъти пръстите си и ще усетите отмората веднага!

Педикюр:
1.Използвайте пудра за крака преди да обуете обувка или чорап. Тя попива излишната влага, придава приятен аромат на стъпалата и предотвратява появата на пришки по краката

2. Използването на медицински стелки помага срещу неприятна миризма на краката. Носенето на ортопедични обувки или стелки намалява проблемите на краката.

3. Стъпалото издържа ежедневно вашето тегло, затова масажирайте краката си и им правете релаксиращи терапии. Правете гимнастика за крака или използвайте най-обикновен крем за крака, който да втривате всяка вечер, ако нямате време да си направите една спа вана например.art nokti

4. Носете удобни обувки, за да щадите краката си. Избягвайте много високите обувки, тесните обувки или такива, който не са ваш размер. Обърнете внимание на местата, на които се износват вашите обувки. Това е признак, че походката ви е нарушена. Краката понасят товари от хиляди тонове. Не подценявайте този факт и им се отблагодарявайте!

5. Носете памучни чорапи. Те попиват влагата и предпазват краката от изпотяване и развитие на нежелани инфекции като например гъбични.


6. Носенето на ортопедични обувки или стелки намалява проблемите на краката.

 


Реклама

Онлайн магазин Арт Нокти


Protected by Copyscape Online Plagiarism Tool