Изкуствени нокти

Изкуствени нокти – те са добро решение за тези, които имат навика да гризат ноктите си, или просто не могат да им растат естествено. Някои жени избират да си направят изкуствени нокти само да се откажат от този лош навик, други просто искат да имат красиви нокти, които не изискват постоянна грижа и могат да издържат на стреса на ежедневието.Ако правилно се слага и премахва, ноктопластиката, няма да навреди физически на ноктите ви. Един известен професионалист, казва, че решението да си сложите ноктопластика може се сравни с боядисването на косата – ако го направите веднъж, можете да му се отдадете за цял живот. Ако премахнете изкуствени нокти правилно, естествените ще изглеждат както преди, също като косата израства с естествения си цвят, ако спрете боядисването.

Изкуствени нокти са различни от обикновенния маникюр, който вие си правите от време на време. Необходимо е да се прави поддръжка на изкуствените нокти на всеки няколко седмици, за да се коригира израстването на естествените и да поддържа здравината им. Това е така, защото лепилото престава да изпълнява функциите си върху изкуствените нокти, и удължителя се отлепя от естествения нокът. Има още една причина да посещавате салона по-често: ако между изкуствени и естествени нокти се обвразува влага може да се развият гъбички. Освен това, трябва да се попълнят изразналите в основата естествени нокти. Ако искате да премахне изкуствените нокти, най-доброто решение - направете го в салон, където маникюрист ще ги премахне внимателно и професионално.

Изкуствените нокти могат да бъдат от различен вид. Консултирайте се с вашия маникюрист кой вид ще е подходящ на вас и вашия начин на живот. Ето няколко основни вида:

Съществуват няколко вида удължаване на естествените нокти със следните методи:
- с гел
- с акрил
- с удължители
- с микрофибър
Тук ще опишем накратко някой от тях.

Акрилни нокти
Този вариант са най-трайни и по-дълго, отколкото други. Но ако не се изградят правилно, ще изглеждат дебели и много неестествени. Потърсете маникюристка, която се е специализирала с акрилните нокти, и ще ги направи тънки и естествени. Обикновено те трябва да се коригират на всеки две-три седмици, с растежа на ноктите, но може да се наложи да посетите салона по-често, за да се избегнете разслояването. А ако има влага, маникюристката ще ги изпили и ще я отсртани. Друг аргумент "за": е че това е най-разпространеният метод на изграждане. Ако пътувате често, направете си сметка за поддръжката на акрила, за да може вашите нокти да изглеждат перфектни!

Тайна от естествена коприна, лен и микрофибър
Един поостарял вече метод е ноктопластиката с фибростъкло. Работи се стандартно като ноктопластика с гел, но между слоевете гел се добавт парчета леплив плат.

Гел за нокти
Знаете ли че гелът за нокти и изкъствените въби са направено от един и същи материал. Сега в гела за нокти се използва полимерен материал, който след това се „пече” с ултравиолетова светлина. Този вид изграждане също изисква поддръжка, също така и се свалят единствено от професионалист. Гелът, като изграждане, не е подходящ за хора, които работят често с клавиатурата, тъй като почукването на клавишите може да счупи гела и да развали вида на ноктите ви.

 


Реклама

Онлайн магазин Арт Нокти


Protected by Copyscape Online Plagiarism Tool