Работа и здраве

В тази статия ще опишем нещата, които трябва да направите или с които трябва да работите на работното място, за да съхраните вашето здраве. 
Маникюриста трябва да работи с:

• очила (предпазват очите от акриления прах, от намалено зрение, предотвратява развитието на конюнктивит, алергични реакции)
• маска (предотвратява контактен дерматит (контакта на кожата с акрилен прах, прах от естествени нокти), алергичен трахеит, ринит)
• латексови ръкавици при маникюр, педикюр при рани в тъканта от пиленето на изкуствените нокти (предотвратява болести като ХИВ, хепатит (особено C и B), гъбички на ноктите, брадавици).

Освен това е препоръчително:

• Работното място на маникюриста трябва винаги да е добре осветено, тъй като лошото осветление води до намалено зрение. В идеалния случай, масата трябва да бъде до прозорец (естествена светлина) плюс лампа. В много страни маникюристите за по-добра видимост използват две настолни лампи, разположени отляво и отдясно на клиента, защото по този начин, те избягват сенките, и не напрягат своето зрение
• Стаята трябва да има адекватна вентилация, която да пречиства въздуха и по възможност да го филтрира
• За по-добра ефективност при стерилизацията на инструменти е добре те да се съхраняват след преработка в хартиени торби.

При работа в неправилна поза и прекалено много натоварване се получава заболяването познато като "тунелен синдром". При това заболяване, се създава неприятно усещане в палеца и показалеца и болки в ръката, това се дължи на възпаление на сухожилията.
Причината е, прекалено много работа с пила.
Превенция на този синдром е да се режат ноктите, а не да се пилят изцяло или ако това се прави да се ползва ел. пила, както и правилното положение ръката при пилене (китката и лакътя трябва да бъдат в права линия), и разбира се да не забравяме елементарните упражнения за ръце, които могат да ни спестят много главоболия.

 

Банер

Реклама

Онлайн магазин Арт Нокти


Protected by Copyscape Online Plagiarism Tool
Детски център Бонбонената къща