Работа и здраве

В тази статия ще опишем нещата, които трябва да направите или с които трябва да работите на работното място, за да съхраните вашето здраве. 
Маникюриста трябва да работи с:

• очила (предпазват очите от акриления прах, от намалено зрение, предотвратява развитието на конюнктивит, алергични реакции)
• маска (предотвратява контактен дерматит (контакта на кожата с акрилен прах, прах от естествени нокти), алергичен трахеит, ринит)
• латексови ръкавици при маникюр, педикюр при рани в тъканта от пиленето на изкуствените нокти (предотвратява болести като ХИВ, хепатит (особено C и B), гъбички на ноктите, брадавици).

Освен това е препоръчително:

• Работното място на маникюриста трябва винаги да е добре осветено, тъй като лошото осветление води до намалено зрение. В идеалния случай, масата трябва да бъде до прозорец (естествена светлина) плюс лампа. В много страни маникюристите за по-добра видимост използват две настолни лампи, разположени отляво и отдясно на клиента, защото по този начин, те избягват сенките, и не напрягат своето зрение
• Стаята трябва да има адекватна вентилация, която да пречиства въздуха и по възможност да го филтрира
• За по-добра ефективност при стерилизацията на инструменти е добре те да се съхраняват след преработка в хартиени торби.

При работа в неправилна поза и прекалено много натоварване се получава заболяването познато като "тунелен синдром". При това заболяване, се създава неприятно усещане в палеца и показалеца и болки в ръката, това се дължи на възпаление на сухожилията.
Причината е, прекалено много работа с пила.
Превенция на този синдром е да се режат ноктите, а не да се пилят изцяло или ако това се прави да се ползва ел. пила, както и правилното положение ръката при пилене (китката и лакътя трябва да бъдат в права линия), и разбира се да не забравяме елементарните упражнения за ръце, които могат да ни спестят много главоболия.

 


Реклама

Онлайн магазин Арт Нокти


Protected by Copyscape Online Plagiarism Tool