Витамините и ноктите


За да са здрави и силни ни ноктите се нуждаят от витамини. Те могат да бъдат получени от храни, а могат да бъдат закупени от аптеките и добавени с крем за ръце. Можете да направите масаж с крем който съдържа витамини на пръстите на ръцете. Това е силно препоръчителено, тъй като ще подобри кръвообращението им,.
Ще изборим витамините които са необходими за цялостна грижа за ноктите ви. Те спомагат за поддържане на красотата и здравето на ноктите.Витамин С - участва в образуването на пигмент и въглероден метаболизъм, стимулира синтеза на колаген. Той стимулира растежа на ноктите и съединителната тъкан.

Витамин B1 (тиамин) - помага да се поддържат здрави косата, ноктите и кожата.

Витамин В6 "- този витамин е отговорен за развитието на косата и ноктите. Той се намира в рибата, картофите, месото и зелените листни зеленчуци.

Витамин A (ретинол) - активно участва във възстановяването и метаболитните процеси, които регулират действието на мастните жлези. Това прави кожата еластична и я предпазва от стареене и предпазва от чупливи нокти.

Витамин D - помага за усвояването на фосфор и калций, който главните фактори за поддържането на здрави зъби и нокти. Недостигът на този витамин в организма води до рахит и отслабване на костната тъкан. Той се набавя от слънчевите лъчи.

Витамин E (ацетат) - стимулира производството на имунитета, предпазва от рак, забавя появата на бръчки, стимулира обменните процеси в епидермиса. Той се съдържа се в растителното и животинските мазнини, зеленчуци, мляко, яйца, черен дроб, месо, а така също в зародиш на житни растения.. Много полезен за ноктите, така че се добавя сметаната и лакочистител.

Ноктите ви ще са винаги перфектни, ако им предоставите пълния набор от важните за тях витамини.

 

Банер

Реклама

Онлайн магазин Арт Нокти


Protected by Copyscape Online Plagiarism Tool
Детски център Бонбонената къща