Пила за нокти - как да изберем?

Каква пила е подходяща за вас?

Пили за ноктиВъпреки широко разпространената употреба на пили за нокти, малко жени имат повече познания за тях. Нашите майки и баби са се задоволявали с метални пили, но днес на пазара има голям асортимент и може би се чудите на коя да се спрете. За металните пили се знае, че нарушават нокътната плочка, ако се използват неправилно, и че като цяло не са препоръчителни, ако ноктите ви са слаби.
В днешно време може да се купи качествена пила в съответствие с личните предпочитания и типа нокти. Има разнообразие на форми, материали, степен на твърдост, цвят и много повече. С толкова богат избор всяка жена може да поддържа ноктите си без твърде много усилия дори и в домашни условия.Малко хора могат да се похвалят със силни и здрави нокти. Повечето от нас непрекъснато използват масла, заздравители и други укрепващи средства.
Пилите могат да бъдат метални, стъклени или хартиени. Експерти смятат, че стъклените са по-подходящи за пилене на нокти, тъй като по-малко травмират ноктите. Стъклените пили са лесни за почистване, но пък са лесно чупливи и цената им е по-висока. Това ги прави по-малко удачни за работа в салона.
Трябва да знаем, че всички пили са разделени по степента на твърдост, измерена в специални единици - песъчинки /грит/. Колкото е по-голямо числото на грита, толкова е по-мека пилата и песъчинките по нея са по-ситни. Например, пила за нокти с грит 200 - е подходяща за пилене на естествени здрави нокти, ако има нездрав слой, то тогава тя може да им навреди. Пила с грит 240 е подходяща за нездрави нокти, тъй като е достатъчно мека и няма да влоши състоянието им. Пили с грит 500 или повече се ползват за полиране на нокътната плочка.
За обработка на изкуствени нокти са подходящи по-груби пили, които са предназначени само за оформяне на твърдите изкуствени материали. 

Пилите с абразивно покритие не трябва да се мият често, защото са на база хартия, която се поврежда от многократното мокрене. Те се почистват със специални дезинфекциращи разтвори, които са по-щадящи от водата и не ги повреждат. Не трябва да предоставяме собствената си пила на друго лице, ако нямаме дезинфекциращ препарат, тъй като пилата е предмет за лична употреба. 

За обработване на нокътната плочка и кожата около ноктите може да се използва и електрическа пила. С нея бързо се прави професионален маникюр. Електрическите пили се предлагат в различни размери, цветове, имат различни обороти и накрайници. Мини пилите могат да се ползват вкъщи и в салона, но големите са насочени към професионално практикуващите маникюристки.

По-гладка повърхност на нокътната плочка и по-силен блясък се получава след обработка с полиращи блокчета. Не забравяйте едно основно правило за пилене и полиране на ноктите: 
Полирайте ноктите максумум веднъж в месеца, не повече. Не злоупотребявайте с тези процедури, тъй като прекалено честото полиране може да доведе до отслабване и разслояване на ноктите.

 


Реклама

Онлайн магазин Арт Нокти


Protected by Copyscape Online Plagiarism Tool