Какъв тип нокти имате

Отделяте достатъчно време за грижи за ноктите си, но все още имате проблеми с тях? В случай, че продуктите, които използвате не са подходящи за вашия тип кожа и нокти, трябва да знаете, че наистина няма да решите проблемите си. Както типа кожа и коса, така и ноктите са различни видове. Ноктите могат да бъдат сухи, чупливи, увредени, нормални, меки и т.н. Взависимост от вида, те трябва да бъдат обгрижвани по подходящия за тях начин.

 

Сухи нокти

При сухите нокти няма блясък. Тайната на лечението на сухите нокти, е да ги овлажняваме с витамин Е. Той е фантастично решение за проблема (действа по същия начин, както при сухата кожа), така че отворете капсулата с витамини и втрийте директно върху ноктите сутрин и вечер. Полезно е да правите водни бани на сухите нокти. Не на последно място - стойте далеч за няколко седмици от лака за нокти! Съставките, използвани в поне по-евтините лакове могат да предизвикат дехидратация на ноктите.

Чупливи нокти

Внимателно стиснете двете страни на израстналата част на някой свой нокът. Ако не е достатъчно еластичен и не се изкривява, най-вероятно имате чупливи нокти. На този вид нокти им липсва овлажняване. Това означава, че те не разполагат с гъвкавост и се чупят прекалено лесно при леки удари или малко-по силен натиск. Този проблем кара повечето хора да използват втвърдители, но това е най-лошото нещо, което може да направите за вашите нокти. Най-добрият начин за увеличаване на гъвкавостта, е да масажирате ноктите си с бадемово масло, което ще ги направи по-гъвкави и здрави. Правилно избраната форма на ноктите също може да ги направи по-издържливи. Най-добре е да носите полуквадратна форима на ноктите си - от страни нокътя да остане прав и само в изграстналата част ъгълчетата да бъдат заоблени. Това ще спомогне за по-добро абсорбиране на ударите. Препоръчителни в случай на чупливи нокти остават и овалната и бадемовидна форма.

Повредени нокти

Ако ноктите ви се разслояват, имате повредени нокти. Това обикновено е причинено от тежка дехидратация. Помогнете им да се излекуват с полиране и обилно количесто крем, но го прилагайте често и редовно. Това ще предотврати образуването на въздушни мехурчета под ноктите и най-важното - недейте да си сваляте ноктопластиката или лака с лющене, тъй като това нанася много големи щети по ноктите! Следете вида на нокътната плочка, която израства. Уверете се дали е здрава и силна. Използвайте масло за кожички два пъти на ден. То често стимулира растежа на ноктите освен, че придава еластичен вид на кожната гънка около тях. Ако кожата ви е еластична, новият нокът расте по-лесно, а това означава и, че расте в нокътното легло в добро здраве.

Меки нокти

Ако ноктите ви се прегъват в края при леко докосване, имате меки нокти. За да ги излекувате, трябва да ги втвърдите и да им придадете здравина. Един лесен начин да направите това е да използвате втвърдител или да втривате малко количество етерично масло. Всяко масло ще помогне за укрепване на меки нокти, защото ги държи далеч от основната си враг - водата, която ги омекотява дори повече.
Винаги носете ръкавици, когато миете чиниите, и се мажете с крем за ръце след измиване на ръцете.

Нормални нокти

Ако не разполагате с някой от изброените по-горе проблеми, ноктите ви са леко извити, с бледо розов цвят, имат блясък и растат добре - имате късмет, защото имате нормални нокти. Опитайте се да ги запазите чрез редовно овлажняване на ръцете, избягвайте агресивни препарати и гореща вода.

 

СЪВЕТИ ЗА ДОБЪР МАНИКЮР

Винаги мийте ръцете си преди лакиране. Всяко масло, което е останало по ноктите, ще попречи на лака да се свърже по-добре с нокътната плочка и ще увеличи риска от разваляне на маникюра.
Ако размажете лака си докато го сушите, пробвайте да потопите само върха на пръста си в лакочистител или да добавите капка лак на размазаното място или пребоядисайте само най-горния слой. Понякога това ще бъде достатъчно и не е необходимо да триете целия пръст, за да го налакирате наново.
Старайте се да избягвате лакове за нокти със съдържание на ацетон, тъй като те изсъхват много време. Използвайте специални изсушители, които се предлагат в магазините на красотата.

Цветни трикове за ноктите ви

Тъмните цветове ще направят ноктите ви визуално по-къси.
Късите ноктите изглеждат по-дълги, ако използвате блестящ лак или такъв с метален блясък.
Бледите цветове са най-добрите за момичета, когато трябва набързо да приведете ноктите си в ред. Те показват по-малко допуснати грешки при нанасяне.
С цел да изглеждат по-дълги нелакираните и естествени нокти, може да бъдат нарисувани с бял молив под върха.
Ярко червен лак за нокти може да ви придаде визуално по-зрял вид.

 


Реклама

Онлайн магазин Арт Нокти


Protected by Copyscape Online Plagiarism Tool