АКРИЛ


Акрилът често се използва за изкуствените нокти. Той е много популярен сред жените, които искат дълги нокти, но имат затруднения с израстването на техните естествени нокти. Този вид ноктопластика най-широко се използва от жени, които винаги са в движение или твърде заети и искат да запазят ноктите си дълги, красиви и добре поддържани.

Първоначално акрилът се е използвал в стоматологията, а първите изкуствени нокти са изградени именно от акрил. Но оттогава нещата са се променили и в момента акрила е по-приспособен за ноктите, а не за зъбите. Полимеризацията на акрила може да бъде различна, както и времето необходимо за нея (от няколко секунди до няколко минути). След втвърдяването на акрилните нокти трябва да се обработят като се изравнят неравностите, ноктите се оформят и полират перфектно.

Състава на първия акарил е от метил метакрилат, който може да предизвика алергична реакция. Съвременните акрили са по-безопасни, защото техният състав е етилов. Акрилите от новото поколение са по-прозрачни, по-лесно се пилят, по-добре прикрепват към естествения нокът, бързо се втвърдяват и имат слънцезащитен филтър. Предимството на акрила е, че той е страхотен за защита на естествените нокти от излагане на неблагоприятни фактори на околната среда, и още: акрилните нокти могат лесно да се отстраняват със специални разтвори.

От всички материали за изграждане, той е този, който може да се съхранява дълго време без да изисква много грижи. Акрилният материал е достатъчно силен, но ако не се обработи правилно с акрилни нокти, те могат лесно да се счупят. Поради това е необходимо да се избягват удари. Лакът се нанася към основата (цвета на акрила не се променя под влиянието на препарати за оцветяване), премахване на лака става с безацетонов течност на маслена основа (акрилни е порест и ацетона, прониквайки в порите допринася за разрушаването му). Въпреки това, вие сте твърде да посещавате своя маникюрист за поддръжка, за да се избегне отваренето на акрила и натрупването на мухъл. Тъй като ако акрила отвори водата ще навлезе, а маникюриската може да направи необходимото, за да го избегне или коригира. Ако все пак това се случи, то може да доведе до отслабване на нокътната плочка. Грижата за този вид изкуствени нокти в основата си включва редовни поддръжки, в зависимост от начина, по който расте естествения нокът. Това трябва да се извършва на всеки две до три седмици в зависимост от растежа на ноктите.

За да са качествено направени акрилните нокти трябва да ползвате услугите на добър професионалист. Важно е те да са правилно изградени, така че да са колкото е възможно по-тънки и да изглеждат колкото е възможно по-естествени. Но дори и правилно направени, акрилни ноктите може да изглеждат понякога изкуствени и дебели. тъй като вградените декорации удебеляват покритието. Въпреки това, ако са правилно направени, те могат да издържат дълъг период от време.

Премахването на акрилните нокти може да предизвика болка и да увреди вашето естествени нокти, ако не се направи както трябва. За да се премахнат безопасно, най-добрият вариант е да посетите маникюрист, който с помоща на ацетон, пила за нокти, нокторезачка и сметана или зехтин ще ги свали. 

Ноктопластиката с акрил е добра алтернатива, когато не можете да пуснете дълги естествени нокти, както и чудесен начин да парадирате с красиви и добре поддържани нокти!

Противопоказания: не се препоръчва за изграждане на ноктите, като същевременно се пият антибиотици или се провежда химиотерапия. В този момент, тялото произвежда ацетон, насърчава отхвърляне на изкуствени материали. Абсолютно (макар и временно) е противопоказано при гъбични инфекции на нокти.

 


Реклама

Онлайн магазин Арт Нокти


Protected by Copyscape Online Plagiarism Tool