Каква УВ лампа ми е нужна?


Всяка начинаеща маникюристка си задава въпроса за това каква УВ лампа да използва. На първо място, трябва да я изберете според мястото, на което ще я използвате.

 Например, една лампа може да се ползва за домашна употреба или в салона, взависимост от мястото и средствата, с които разполагате?

Хората, които правят ноктите си у дома е добре да се насочат към 9W УВ лампа. Тази лампа е по-слаба от 36W УВ лампа. Работи с 1 крушка и нон-стоп режим на работа, което означава, че сами трябва да следите и засичате по часовник времето за стягане на гела. Когато работите с нормална гелове, времето за изпичане в 9W УВ лампа може да бъде удължено с около 1 минута. Препоръчително е да се "пекат" първо 4 пръста на едната ръка, след това другите четири и накрая двата палеца заедно, тъй като светлината пада само отгоре. Ако използвате светли или много тъмни цветни гелове, то знайте, че те се нуждаят от малко повече време, за да съхнат под лампата. Така например, изпичане на ноктопластика с гел, покрита с черен цвят, може да отнеме 2 до 3 минути в повече. Но, ако сте у дома, и имате време, наистина няма значение.

Хората, които работят в салоните, обикновено избират 36W УВ лампа. По-разумно е начинаещите маникюристки да се насочат към тази по-мощна лампа, поради ограничения във времето за работа, а и заради скоро навлезлите на пазара гел-лакове. Но ако не предлагате тази услуга на клиентите си, спокойно може да си закупите и 9W, тъй като разходите за консумативи ще са по-малки. Гел-лаковете не се изпичат с 9W лампа, тъй като тя е по-слаба! 36W УВ лампи са тунелни (по-дълбоки), събират едната или двете ръце едновременно, а в тях може да се сложи и краче, в случай че работите и с антимикотичен гел за крака например. Голямо предимство на този вид лампа са таймерите, които обикновено работят на 2 или 3 минути. Отделно лампата има и нон-стоп режим на работа.

 


Реклама

Онлайн магазин Арт Нокти


Protected by Copyscape Online Plagiarism Tool