Видове ноктопластика
Съществуват няколко основни технологии за ноктопластика с:

* Акрил
* Гел
* Акригел
* Фибро стъкло
* Дипинг


Най-често се работи с гел и акрил, а може би се питате кой метод е по-добър. Много хора предпочитат само една от тези технологии и дори отричат другите. За да ви помогнем да разберете какво представляват тези технологии, ще ви разкажем малко повече за всяка от тях. Изборът остава ваш!


Акрил
Преди години започва използването на акрилни влакна за производство на зъбни пломби, тъй като са много издръжливи. Днес, акрила е широко употребяван. Акрилното покритие се получава чрез смесване на два компонента - прах (полимер) и течност (мономер). Получава се материал, който полимелизира (втвърдява) от въздуха за няколко секунди. Акрилните нокти могат да бъдат удължени с форми или удължители, но може да се постави и без удължаване върху естествени нокти. 

Плюсове:
* Ноктите изградени с акрил са изключително здрави и тънки с естествен вид;
* Акрилът не реагира на температурни изменения;
* Ноктите с акрил може да се носят без лак, те изглеждат много естествени, защото обикновено са по-тънки;
* Премахването на акрилно покритие става с разтвор като ноктите не се нараняват.
* Покритието позволява носенето на лак за по-дълъг период от време без обелване всравнение с носенето на лак върху естествени нокти.

Минуси:
* Има остра и силна миризма при направата на покритието идваща от течния мономер; Използването на маска може да помогне за по-приятно протичане на процедурата;
* Акрилът пожълтява с времето и е възможно да оцвети и естествените ви нокти;
* За честа смяна на лак е добре да ползвате безацетонов или лакочистител, съдържащ ацетон не повече от 1%, тъй като ацетона разтваря акрила;

Гел
Ув гелът е материал, който се втвърдява само под ултравиолетова светлина. Нокти направени с гел също могат да бъдат удължени с форми и удължители или да бъде покрита естествената дължина. Основната визуална разлика между гела и акрила се състои във факта, че гела е с блестящ ефект, а акрила е матов. Като разлика може да бъде посочено и често по-плътното нанасяне на гела, докато акрилните нокти обикновено са по-равни, тънки и не изискват напластяване.

Плюсове:

* Гелът има силен блясък;
* Ултравиолетова светлина, която се използва за втвърдяване на гела, не позволява развитието на гъбични заболявания.
* Покритието позволява носене на лак за по-дълго време всравнение с носенето на лак върху естествени нокти.

Минуси:
* Гелът не издържа на голяма температурна разлика - той се чупи и образува пукнатини;
* Нокти изградени с гел не подлежат на поддръжка при нараняване - ако нокътя е напукан, тогава ще трябва да се отстрани гела, да се намали дължината и да се изгради отново;
* Премахването на гел става само с изпилване, което може да доведе до увреждане на нокътната плочка при неправилна работа; Изключение правят случаите, когато се използва soak off gel или разтворим гел, който се премахва с течност подобно на акрила.
* Често ноктите с гел са доста плътни и напластени, което им придава не естествен вид.

Съществуват и други методи за ноктопластика освен най-често разпространените с гел и акрил. Такива са акригела, при който се използва комбинация между гел и акрилна прах за по-голяма здравина; дипинг - стара си система, при която се използва удължител, ноктите се намазват с лепило с четка и се потапят в акрилна пудра; silk - коприна или фибро стъкло, отново стар метод за изграждане, който вече почти не се работи. За метода се използват копринени тъкани (леплив плат), залепват се с лепило и се ползва специален спрей - активатор, за по-бързо изсъхване. Може да се използва в комбинация с гел, за да се увеличи здравината.

Плюсове:

* Ниската цена на материалите в сравенение с другите ноктопластики;
* Изработват се много тънки нокти;
* Тази техника е добра за поправяне на спукани или счупени нокти;

Против:

* Отнема влагата в нокътната плочка чрез лепилото; 
* Употребата на активатор е спорна;
* Не е възможно постигането на естесвената извивка на нокътя;
* Структурата на фибро стъклото се показва при по-тежка работа;
* Често пожълтява.
 


Реклама

Онлайн магазин Арт Нокти


Protected by Copyscape Online Plagiarism Tool