Арт Нокти форум

Разни => Салони за красота => Темата е започната от: tutinka в октомври 13, 2010, 04:19Титла: Откриване на салон за маникюр
Публикувано от: tutinka в октомври 13, 2010, 04:19
Здравейти! Тепърва искам да си открия самостоятелен салон само за маникюр и ноктопластика, но незнам дали сертификата който имам е достатъчен да работя сама. Не съм в камарта на занайатчиите, незнам дали има майсторско ниво за маникюристки дори. Винаги съм работила при форзьорки и не ми е трябвало. Ако някой работи самостоятелно моля за помощ и съвети. ??? :(


Титла: Re: Откриване на салон за маникюр
Публикувано от: nanndi в октомври 13, 2010, 08:22
Мисля, че сме писали по този въпрос вече във форума. Поразгледай другите теми.


Титла: Re: Откриване на салон за маникюр
Публикувано от: tutinka в октомври 13, 2010, 09:04
Ами намерих само за изискванията от РИОКОЗ, но ще потърся пак. :)


Титла: Re:Откриване на салон за маникюр
Публикувано от: nikoljiv в октомври 12, 2011, 05:49
някои от работещите в тази област знаят ли какво са изискванията за отваряне на "салон за красота"от къде се започва,през какво се минава като ред!?Виждам че тук във форума има много работещи в тази област,не може никои да не знае!Нека си помогнем с опит!Благодаря Ви!
Ако има писано във форума относно този въпрос аз не го намирам!Някой ако може да сложи линк!Благодаря предварително!


Титла: Re:Откриване на салон за маникюр
Публикувано от: nanndi в октомври 12, 2011, 10:13
Погледни тук: http://artnokti.com/forum/index.php?topic=1152.0;topicseen  ;)


Титла: Re:Откриване на салон за маникюр
Публикувано от: marmaladi в януари 26, 2013, 05:11
Здравейте,въпросът ми е дали мога да продавам козметика за лице и тяло в козметичният ми салон?питам,защото съм на трудов договор към фирмата на фризьорката на салона,а не зная дали мога да направя витрина с продукти за продаване,след като нямам фирма ,а се водя на трудов договар към нея?!Иначе плащам наем на помещението!Благодаря предварително.


Титла: Re:Откриване на салон за маникюр
Публикувано от: yulleto в август 13, 2013, 12:30
Здравейте. До края на месеца ще започвам работа като маникюрист в едно студио. Студентка съм, редовно обучение и сметнахме, че е най-добре да упражнявам свободна професия. Платих си патента, предстои да отида да се регистрирам по БУЛСТАТ.
Та въпросът ми е - каква здравна книжка ми трябва при започване на работа - само от личния лекар, удостоверяваща липсата на кожни заболявания, или такава, която се прокарва и през ХЕИ с всичките му изследвания (като при работа с храни)? Ще съм много благодарна да получа бърз и адекватен отговор.


Титла: Re:Откриване на салон за маникюр
Публикувано от: Рая в август 15, 2013, 07:38
По принцип здравната книжка, която ти трябва, за да работиш като маникюристка се заверява от личния лекар, както и от тази година задължително се прави проба МАНТУ. Едва ли има разлика за това, че ще си управител на фирмата си, фризьорката, която е собственичка на салона, в който работя е със същата здравна книжка като моята. Все пак няма да ти навреди да попиташ личния си лекар как точно стоят нещата, защото те винаги са в крак с изискванията на ХЕИ. Успех (: